90’LARIN DÖNÜŞÜ

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Her alanda modern bir teknolojiyle ilerlerken moda alanında eskilere döndüğümüzü fark ettiniz mi? İnsanlar rahat, şık ve kaliteli görünümlere dönmeye başladığında büyük bir kaosta geldi peşinden. Yanlış kombinler, geleneksel hatalar gibi bir dizi karmaşa yaşandı. Ancak bu tarzı en güzel şekilde yansıtmak düşündüğümüz kadar zor değil. En basitinden annelerimizin eski kıyafetlerinden bile çıkarılabilecek çok güzel parçalar olduğuna eminim. Şimdi bu geri dönüşe 90’lara ve bize verdiği güzel nimetlere yakından bakalım.

1-) Mom Jean

Kullanımı kolay, kombinlemesi rahat ve günlük her ortamda tercih edebileceğimiz bu pantolonlar geri dönüşün en güzel parçası diyebilirim. Hepimizin dolabında muhakkak birer tane vardır. Tişörtlerle, oversize sweatshirtlerle, geniş yakalı gömlek ve bluzlarla çok rahat kombinlenebilen bir parça olması onu vazgeçilmezlerimiz arasına ekledi. Bu dönüş ünlü markaların, tasarımcıların da işine geldi diyebiliriz. Dünyaca ünlü kot markaları ya da hepimizin bildiği Avrupa mağazaları kendi bünyelerinde farklı modellerini, kalıplarını üretti ve hepimizde çılgınlar gibi aldık kabul edelim. Çünkü bu kotu giymeyi seviyoruz! En çok ta Friends dizisinde Monica’nın kombinlerinde sevmiştim, itiraf ediyorum. Kendime onlarcasını aldıysam ve annem bana “Hepsi aynı bunların,” dediyse sebebi sensin Monica Geller.

2-) Yüksek Bel

Bu yüksek beli bulanın ellerinden öpmek lazım. Milenyum döneminde çılgınlar gibi düşük bel modası vardı. Herkese giden bir kalıp değildi ve giymesi zordu. Özellikle her yaş grubu için üretilirdi, çocukken de nefret ederdim sürekli sırtımın açılmasından. Giyeni çoktu, modaydı ancak devri kapandı. Günümüzde buna dönüşler başladı ancak benim demek istediğimin kesinlikle bu olmadığını anladığınızı umuyorum. İyi ki geri döndün yüksek bel. Kotunu, kumaşını, kadifeni her halini seviyorum.

3-) Tulumlar

Tulum deyince akan sular yine duruyor. Akıllarda Rachel Green’in efsane birinci sezon kombini var. İzleyenler bilir. İçine giydiği beyaz büstiyerle harika görünüyordu. Günlük kullanımı gerçekten çok rahat olan bu parçalar da dolapta muhakkak olması gerekenler arasına girmeli. Havanın durumuna göre içine giyeceğin parçayı seçip dışarı çıkabilirsin. Hem rahat hem de şık.

4-) Kot-Deri Ceketler

Her ikisini de seviyoruz, her ikisini de giyiyoruz. Bu ikisinin ayrımına girersek çıkamayız. Seçim sizin.

5-) Ekose

Başlığı tek başına yeter onun. Ekose bana göre kombinlemesi zor parçalardan biri. Ceketi, gömleği, elbisesi, pantolonu her bir parçası bana göre düz renklerle düşünülmeli ancak tabii ki de tercih size ait.

6-) Çiçekli Elbiseler

Yazın hem spor hem şık görünüme kavuşturabilir sizi bu parçalar. Her rengi her deseni vardı. Vintage görünümü güzel veren bu elbiselerin modası hiçbir zaman geçmez. Buraya yazıyorum.      

7-) Postallar

Eskiden kışın giyerdik postallarımızı karda, kışta, yağmurda, çamurda. Vefakâr dostlarımızdı. Ancak şimdi öyle bir akım başladı ki yazın bile ayağımızda onlar var. Teyzelerimiz, amcalarımız bu havada botu neden giydin evladım diye suratımıza baksa da bu bir salgın gibi yayıldı. Neden mi? çok basit çünkü seçenekler çoğaldı ve maskülen bir havası var bu botların. Giy eteğin elbisenin altına tarz görün. Bu akımı kolay kolay bırakmaya niyetimiz yok.

8 -) Gözlükler

İsteyene yuvarlak, isteyene kocaman gözlükler var artık. İstediğini seç istediğini tak. Burada her şey serbest.

9-) Baskılı Tişörtler

Her mağazada yaz kış satılıyor. Bizde indirim zamanı dolduruyoruz sepete. Yapmadım diyene inanmam. Şortun üstüne giy çık ya da taytın üstüne al çık. Rahat seven herkesin geniş geniş giydiği üstümüzden ameliyatla alacakları başka bir parça bunlarda.

10-) Kot Şortlar

Düşük bel, yüksek bel fark etmez. Yaz aylarının favorilerinden biridir. Basic, baskılı, oversize, tişört sweatshirt fark etmez giy altına çık. Çok kurtarıcıdır.

11-) Basic Gömlekler

Her türlüsü vardı ama en çok düz renk olanlara takıldım kaldım… Kot pantolonlarla kombinlemek en güzeli olsa gerek.

12-) Sweatshirtler

Evet bu 90’lardan geri gelmedi ama o zamanki kombinlerin güzelliğine götürmek istedim sizi…

Başka bir yazıda görüşmek üzere, sevgiyle kalın…


Şevval Dağdelen

“Moda: senin kalıbın, senin kuralların.”


Bu yazıdaki referanslar: Pinterest


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir