Londra Moda Haftasının 7 Trendi

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Geçtiğimiz eylül ayında modanın başkentlerinde düzenlenen moda haftalarını takip etmekten başımız dönmüştü. Hangi renk neyle yakışır, ekoseye en çok ne gider diye düşünürken aslında hayatımızda hep olan ama günlük hayatta hiç kullanmayı düşünmediğimiz parçalar trendlerde üst sıralara çoktan yerleşti bile. İşte Londra Moda Haftası’nda öne çıkan 7 trend.

Londra Fashion Week SS20

1. Lavanta

2019 yılının rengi mercandı, Pantone henüz 2020 yılının rengini açıklamamış olsa da Londra Moda Haftası’nın rengi kesinlikle lavantaydı. Lavanta bir renk olarak sadakati temsil ettiği gibi bir yağ olarak kullanıldığında da sakinleştirici bir etkisi var. Londra tasarımcıları sanırım buradan yola çıkarak kaos dolu hayatımızda biraz da olsun renklerle bizleri sakinleştirip dinginleştirmeyi hedeflemiş.

Londra Fashion Week SS20

2. Ekose

Ekose, ekose ve ekose! Ömür boyu trend olmaya aday parçalar oluşturulan bu desen sanırım sadece Londra Moda Haftası’nda değil hayatımızın her yerinde. Defilelerde neredeyse her parçada kullanılan bu desen trendlerde üst sırayı diğer parçalara bırakacak gibi de görünmüyor.

Londra Fashion Week SS20

3. Bisikletçi Şortu

Evet yanlış okumadınız bisikletçi şortu. İsterseniz buna Prenses Diana etkisi deyin ancak artık sadece Londra Moda Haftası’nın sınırlarında değil neredeyse tüm dünyanın kullandığı ve çok hızlı bir şekilde yayılan bir trend haline geldi. Vintage logolu bir sweatshirt olmadan giyilmeyen bazen dantelden bazen de parıltılı kumaştan üretilse de giyen herkesi fit ve cool olarak gösterdiği kaçınılmaz bir gerçek.

Londra Fashion Week SS20

4. Desen Karıştırma

Ben bu trendi ne kadar sevsem de bir türlü kendine uyduramayanlardanım (çok uzun oldu farkındayım ama anladınız bence). Bir bakıma çiçekli gömleğinizi, ekose pantolon veya eteğiniz ile giymek ancak yazıldığı kadar kolay bir süreç değil tahmin ederseniz ki. Kombinde hem trendi hem uyumu yakalamak için Erdem Moralioğlu ve Riccardo Tisci’nin gözüne ihtiyacımız olacak gibi duruyor.

Londra Fashion Week SS20

5. Animal Prints

Başka bir deyişle ‘hayvan baskısı’ uzun ömürlü diğer bir trend ise tabi ki animal print. Londra Moda Haftası bu trendi es geçmediği gibi tasarımcıların kendi yorumunu da eklediği farklı parçalar da bulmak mümkün. Son zamanlarda sadece kıyafetlerde kalmayarak çanta ve ayakkabılarımızı da ele geçiren bu trend doğru bir kombin ile sizi ortamınızın en cool ve havalı insanı yapmaya çoktan hazır bile.

Londra Fashion Week SS20

6.Tüylü Süslemeler

Bu yazıyı yazmamdaki en büyük etken tabi ki bu trend! Her tasarımına ayrı ayrı baktığım ve hepsine hayran kaldığım sanırım ilk ve tek trend olabilir. Mini eteğin ucunda, dapdar bir elbisenin hemen uçlarında bambaşka bir etki bambaşka bir hava katan bu trende âşık olmamak mümkün değil. Fall 2019 defilelerinden itibaren kullanılan tüylü süslemeler SS 2020 içinde oldukça yaygın olacak bu trend biraz baktığınız da sizi de ele geçirecek.

Londra Fashion Week SS20

7. Eşarp

İpek eşarp aslında SS 2020’nin dış giyimi için yapılan yeni planlarına öncülük ediyor. Ancak eşarplar artık normal formlarına uygun kullanılmanın yanı sıra farklı şekillerde kullanılarak sıradan bir kombini bile bambaşka bir havaya sokabiliyor. Eşarbın kullanıldığı her forumu (boynunuza, belinize, başınıza bağlayarak. Hatta bazen bir bluz olarak bile kullanılan) sevdiğim gibi evinizde kenarda köşede kalmış modası geçmiş diye düşündüğünüz aksesuarları değerlendirmek için bile harika bir trend fırsatı.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Damla TOMRUK

“ Fashionziner New Author ”


Bu yazıdaki referanslar: theguardian.com, harpersbazaar.com, refinery29.com


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir