Minimalist Sokak Stili

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Tarz olabilmenin en kolay ve şık yolu olarak görünen minimalist sokak stili, aslında göründüğünden daha zordur. Çünkü az ve sade parçalarla şık görünmek, aslında daha çok çaba ister. Artık minimalist ve zamansız parçalar, dünya çapında daha trend hale gelmeye başladı. Özellikle ünlü instagram bloggerları ve influencerların da bu akıma olan etkisi oldukça büyük.

Nedir bu minimal tarz? Minimalizm amacı, “daha az!” yaklaşımıdır. Karmaşık desenlerden ve hareketli parçalardan uzak, daha çok düz renkler tercih edilir. Basic düz renk t-shirtler, bol kesim jeanler, hırkalar ve bu gibi klasik, sade ve zamansız parçalarla birlikte oldukça dikkat çekici kombinler oluşturabilirsiniz.

Nötr renk paletleri ve klasik parçalar kullanmak başlıca unsurunuz olmalı. Benim kullanmayı en çok sevdiğim toprak ve bej tonları, soft renkler, gri, krem rengi ve beyazın uyumu, ve tabii ki siyah… Bu renk yelpazesinde parçalar tercih ettiğiniz zaman, birbiriyle kombinleyebilme seçeneğiniz de artar.

Eğer stilinizi gözden geçiriyor, minimalist stilin sizin için olduğunu düşünüyor ve dolabınızı da buna göre revize ediyorsanız işe dolabınızda olması gerektiğini düşündüğünüz temel parçalardan başlayın. Doğru sade ve temel parçalar kullanırsanız, daha az parçayla da daha çok kombin oluşturabilme kolaylığına erişirsiniz. Ancak bunun için doğru parçaları seçme kısmı, aslında en zahmetli olanıdır… Sonrası tamamen sizin stilinize ve zevkinize kalmış!

Minimalist tarzın vazgeçilmez öğeleri arasında yer alması gereken parçalardan bahsedecek olursak; hemen her kıyafetinizle kombinleyebileceğiniz bir blazer ceket, günlük kombinlerin vazgeçilmezi beyaz tişört veya gömlekler, vücut şeklinize uygun kesimdeki siyah jean pantolon… Boğazlı kazaklar da benim en çok tercih ettiğim, aynı zamanda her türlü kombinimin de temel parçası olabiliyor.

Yine nötral tonlarda tercih edeceğiniz bir elbiseyi, ekleyeceğiniz küçük detaylarla da hem günlük hem de gece elbisesi olarak kullanabilirsiniz…

Aynı zamanda aksesuar detayı da çok önemli. Abartısız kolye, küpe ve bileklikler, tokalı ve sade kemerler, minik kol çantaları da minimalist tarzınıza şıklık katabilecek unsurlar arasında.

Dağınık bırakılmış bakımlı saçlar, veya ensede yapılmış dağınık topuzlar benim bu look için en çok beğendiğim tamamlayıcı bir unsur…

Moda ve trendlerde zamansız olmaya odaklanın. Minimalist stile sahip olmak moda ve trendleri kullanmayacaksınız anlamına tabii ki gelmiyor. Burada aslında benim benimsediğim şu söz devreye giriyor: “Moda değişkendir,  fakat stil her daim sizin ruhunuzu yansıtır.” Püf noktalarına dikkat ederek, kendi tercih ve stilinize de sadık kalarak minimal görünüm elde edebilirsiniz.

Aynı zamanda minimal tarzı benimsemek, moda sektöründeki tüketim çılgınlığının da önüne geçebilmek ve basic parçalarla birlikte daha sürdürülebilir tasarımların ön plana çıkabilmesi için de çok büyük bir adım…

Instagramda bu stilden en çok ilham aldığım bloggerlardan biri olan Josefine ve bu sade ama şık görünümü ile birlikte size veda ediyorum… Sonraki yazımda görüşmek üzere!

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Elçin Köse

“Moda değişkendir,  fakat stil her daim sizin ruhunuzu yansıtır.”


Bu yazıdaki referanslar:


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Elçin Köse

Herkese merhaba! Ben Elçin Köse, Fashionziner ekibinin blog yazarları arasında yer alıyorum. 6 Ağustos 1996 tarihinde İzmir’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliğinden mezun oldum. Bir tekstil firmasında sürdürülebilirlik, sürdürülebilir tasarımlar, yaşam döngüsü analizleri, karbon ve su ayak izi hesaplama konularında çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Üniversite hayatımda yaklaşık 3 yıl okçuluk sporuyla ilgilendim ve İTÜ Okçuluk Takımı bünyesinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde okçuluk yarışmalarına katıldım. Aynı zamanda yoga, seramik ve resim ile yakından ilgileniyorum. Sanata ve sanat tarihine de ilgi duyuyor, küçük yaşlardan beri resim yapıyorum. Renklerin duygular üzerindeki etkilerine inanırım ve bunu tablolarla yansıtabilmek her zaman en büyük zevklerimden biri olmuştur. Resime ve renklere olan ilgimi modayla da bağdaştırırım ve seçtiğim kıyafetlerin de ruh halimi birebir yansıttığını düşünürüm. Bu düşüncem sayesinde günlük hayatımda da kendime özgü bir tarz yarattığım fark edilir. Bana göre insanların kendi stiline göre oluşturduğu kombinler aslında karakter ve duygularını temsil ediyor. İşte bu yüzden moda, benim hayatımın önemli bir kısmını kaplıyor. Seçimlerimde özellikle alışveriş yaparken bilinçli tüketim, uzun süre kullanabileceğimiz sürdürülebilir parçaları tercih ediyor olmak da önceliğim. Bu platform aracılığıyla tecrübe, görüş, mühendislik bilgilerimi moda çerçevesinde sizlere en samimi şekilde sunmak benim için çok keyifli. Umarım yazdığım içeriklerle sizlere ilham olabilirim!

Elçin Köse has 13 posts and counting. See all posts by Elçin Köse

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir