It Girl : Kendall Jenner

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Hepimiz onları çok merak ediyor ve çoğu zaman her adımlarını da merakla takip ediyoruz. Gözümüzü açar açmaz veya yatmadan önce parmaklarımızın ucunda onların hayatlarına bakıyor, ne giymiş, nereye gitmiş kiminle görülmüş gibi sorularımızın cevaplarını bulmaya çalışıyoruz. Evet o çünkü modellerden bahsediyorum. Hazırsanız dünyanın en çok kazanan ve hayatı en çok merak edilen modellerinden biriyle başlıyorum. İşte karşınızda Kendall Jenner.

Kendall Jenner, Victoria’s Secret Show 2018

Basit bilgiler ile başlayalım. Kendall 3 Kasım 1995’te Los Angeles, Californiya’da, Kris Jenner’ın 5. Caitlyn (Bruce) Jenner’ın da (ne tesadüf) 5. Çocuğu olarak dünyaya geldi. Çok da aşina olmadığımız bir ismi daha olan Kendall’ın isim annesi Kris Jenner’ın 1994 yılında öldürülen arkadaşı Nicole Brown Simpson’dan geliyor. Nicole ismi ile hiç anılmadığı gibi kendisinde pek de Nicole tipi yok gibi. Siz ne dersiniz?

Kylie Jenner ve Kendall Jenner

Kendall çok küçük yaşlardan beri kız kardeşi Kylie ile kamera karşısında diyebiliriz. Yaklaşık 2007 yılından beri günümüze kadar hala devam eden Keeping up with the Kardashians reality show ile çocukluğu ve gençliği gözümüzün önünde geçti. O zamanlar sadece birbirleri olan kavgaları ve ablalarının kıyafetlerini çalıp oyun oynayan küçük kızları izlemiş olsak da günümüz de bu iki küçük kızdan biri süpermodel olurken diğeri kozmetik dünyasının imparatoriçesi olarak anılıyor.

Keeping up with Kardashians

Kendall verdiği bir röportajda ‘Çocukken büyüdüğünde ne olmak isterdin?’ sorusuna ‘Dürüst olmak gerekirse, istediğim tam olarak buydu. Hep süpermodellere baktım. Süper kahramanlarım gibiydiler.’ cevabını veriyor. Çok da vakit kaybetmeden zaten Kris Jenner duruma el koyuyor ve 14 yaşındayken  Wilhelmina Models Modeling Ajansı ile anlaşıyorlar ve kariyerine yurtdışında çok popüler olan Forever 21 markasının moda çekimlerinde boy göstererek başlıyor. Bu tarihlerde moda çekimleri sebebiyle ailesi ile birlikte yer aldığı reality showda çok fazla görünmüyor. Kendall o dönemlerde showdan uzak kalarak kendinin ciddiye alınmasını ve bir model olarak isminin anılmasını istiyor. ‘İstediğim yere ulaşmak için çok çalışmak zorunda kaldım, çünkü insanlar beni TV showu yüzünden model olarak ciddiye almadılar.’ diye durumun ciddiyetinden bahsediyor güzel model.

Kendall Jenner, Forever 21

Kendall’ın ilk defile deneyimi ise 2012 yılında Sheri Hill Spring koleksiyonunda oluyor. Güzel model karşımıza ilk olarak burada çıkıyor. Bordo, straplez ve taş detaylı bir elbisenin yanında bembeyaz yine taş detaylı bir elbiseyi taşıyan model o güne dair olarak ‘Kylie ve ben bir Sherri Hill defilesinde yer aldık. O günü asla unutmayacağım (kırmızı bir elbise giydim) çünkü o zaman bu modellemenin hayatımla yapmak istediğim şey olduğunu biliyordum ve Hailey’le (Baldwin) tanıştım.’ diyerek model dünyasına adım attığı için ne kadar heyecanlı olduğunu anlatıyor.

Kendall Jenner ve Kylie Jenner, Sheri Hill Defilesi

Kısa bir zaman sonra Kendall New York Moda Haftası’nda Marc Jacobs’un defilesinde yer alarak artık modeller hanesine adını yazdırmaya başladı. Ünlü modacıların dikkatini çeken süpermodel aynı sene içinde Givenchy ve Chanel defilelerinde boy gösterdi.

Kendall Jenner

2015 ve 2016 yıllarında arasında aktif bir şekilde pek çok modaevinin baş modeli olan Kendall çoluk çocuk hepimizin çok yakından takip ettiği (!) Victoria’s Secret’ın da dikkatini çekmiş olacak ki 2015 yılında Kendall’ımızı o meleklerin içinde görüp koltuklarımız da gerim gerim gerildik.

Kendall Jenner, Victoria’s Secret Show 2015

Öyle ki Kendall da sanırım gerilmiş olacak ki ailesinden hiçbirinin showa gelmesini bile istememiş. Babasının showa gizlice geleceğini öğrendiğinde ise aralarında bir tatsızlık yaşanmış. Bu kız gerçekten hava atmasını bilmiyor.

Kendall Jenner, Victoria’s Secret Show 2015

Sayısız moda çekimleri, sayısız defile ile şu an günümüzün en çok kazanan modellerinden biri olan Kendall gözlerimizin önünde adeta ‘benim’ diyen bütün modelleri alt üst etmiş durumda. Sizi bilmem ama Kendall’ın her halini beğendiğim gibi duruşunu da diğer modellere oranla cool buluyorum. Yaptığı çoğu şeyde herkes gibi ailesinin gücü sayesinde olduğunu düşünsek de Kendall bunu düşündürmemek için elinden geleni yapmaya çalışmış. You go girl Kendall! You are the best! (Belki yazımızı görüp okur bildiği şeyler yazıp mutlu edelim.)


Damla TOMRUK

“ Hayallerinizi gerçekleştirmenin yolu uyanmaktan geçer. ”


Bu yazıdaki referanslar: elle.com, biography.com, teenvogue.com, interviewmagazine.com


Subscribe our YouTube Channel!

Follow us on Instagram!

Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir