MET GALA 2018

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
Herkese merhaba! Bu ayki yazımda şu sıralar çokça popüler olan Met Gala’yı ele almak istiyorum. Hepimizin Instagram sayfalarında tasarımcılar, markalar, oyuncular, sanatçılar sürekli olarak Met Gala’yla ilgili paylaşımlar yapıyor. Peki nedir bu Met Gala, kimler katılabilir ve amacı nedir?

MET Gala, 1948 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bir etkinliktir. Asıl amacı Newyork’ta bulunan Metropolitan Sanat Müzesi’nin Kostüm Enstitüsü yararına bağış toplamak olan bu gecede aslında amacından çok, davette giyilen kostümlerin ihtişamı konuşuluyor. Modanın ‘’Oscar Gecesi’’ olarak anılan bu etkinlik, her sene Mayıs ayının ilk pazartesi akşamı düzenleniyor. Geceye her sene müzik, sinema, moda ve magazin dünyasının tanınan isimleri katılıyor. Gecenin ana sponsorluğunu, ilk etkinlikten beri Vogue üstlenmektedir. Gecenin başkanlığını ise her sene Vogue Genel Yayın Yönetemeni Anna Wintour yapmaktadır.

MET Gala’nın en önemli özelliklerinden biri de her yıl belli bir temaya değinilmesi ve konukların da bu temayı, kendi tarzlarına göre yorumlayıp, gecenin ruhunun bir parçası olmalarıdır. Moda alanında bu kadar önemli bir etkinlik olan Met Gala’da deyim yerindeyse bir kırmızı halı yarışı olduğunu çok rahat görebiliriz. Bu senenin tartışma yaratan özel konsepti ise “Kutsal Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü” olarak belirlendi. Tema nedeniyle gecede dini ve ve gösterişli bir hava hakimdi. Şimdi biraz da geceye katılan ünlü isimlerin bu farklı temayı nasıl yorumladıklarını mercek altına alalım. Öncelikle benim gecede en çok beğendiğim ve en çok paylaşılan ünlü isim olan Blake Lively ile başlamak istiyorum. Benim de giyim tarzını çok beğendiğim bir ünlü olan Lively, Atelier Versace elbisesi ve Christian Louboutin ayakkabıları, Lorraine Schwartz takıları ve Judith Leiber Couture çantasıyla, bu sene Met Gala’nın Kraliçesiydi adeta!   Rosie Huntington-Whiteley, Ralph Lauren elbisesiyle temayı en sade ve en zarif şekilde yansıtanlar arasında!   Rihanna, her sene Met Gala’nın en çok konuşulanları arasında bulunuyor ve bu yılki etkinliğin de onur konukları arasındaydı. Bu ünvanı hak ettiğini de giydiği Maison Margiela kostümüyle bize kanıtladı.    Ama keşke giymiş olduğu elbisenin arkasındaki parça daha uzun olsaydı diyorum… Jennifer Lopez de Balmain elbisesiyle gecenin en dikkat çeken isimlerindendi. Lopez’de en beğendiğim nokta ise kendi ikonik tarzıyla, Met Gala’nın temasını birleştirerek başarılı bir görünüm sağlamış olmasıydı.  

Katy Perry, Versace kostümüyle, temayı diğer katılımcılardan çok daha farklı ve görkemli bir şekilde ele aldı.

 

Sex and the City’nin Carrie’si, ikonik tarzıyla her zaman karşımıza çıkan Sarah Jessica Parker, Dolce Gabbana imzalı kostümüyle Met Gala’nın en başarılı görünümlerinden birine sahipti. Özellikle başındaki görkemli taç, ince ince işlenmiş muhteşem bir sanat eseriydi adeta!

 

Bana göre gecenin en yaratıcı ismiyse Zendaya! Gittiği her etkinlikte tarzıyla sıyrılmayı başarıp her zaman çok konuşulan bir isim olan Zendaya, Met Gala’da da bu tutumunu devam ettirdi. Versace imzalı kostümüyle, temaya gerçekten hiç kimsenin bakmadığı bir açıdan bakarak yine tarzını ortaya koymayı başardı.

  Ve gelelim gecenin en iyi grubuna! Lana Del Rey, Jared Leto ve Gucci’nin tasarımcısı Alessandro Michele üçlüsü gerçekten gecenin en dikkat çekenlerindendi. Zaten temaya en çok uyan, sürekli olarak İsa’ya benzetilen Jared Leto’dan başkası olamazdı. Lana Del Rey ve Alessandro Michele de bu görüntünün tamamlayıcıları oldu. Tam bir Gucci Gang!    Givenchy kostümüyle Lily Collins. Genel görüntüsünün mükemmel olduğunu düşünmesem de saçı, makyajı ve başındaki aksesuar gerçekten özenli bir görünüme sahip.    Gecenin en zariflerinden biri de Oscar de la Renta gelinliğiyle Kate Bosworth! Başındaki duvak, saç modeli ve doğal makyajıyla, Boleyn Kızı’ndaki Natalie Portman’ı hatırlatıyor.    Cardi B ve Jeremy Scott tabi ki Moschino kostümleriyle geceye katıldılar. Gecenin en farklılardan biri de Ralph Lauren kostümüyle Priyanka Chopra.   Son olarak geceye katılan ve temaya uyum sağlayan erkeklere bakalım. Genel olarak erkekler bu sene temayı umursamadan sadece bir smokinle gelmişler ama arada birkaç uyumlu ve stil sahibi görüntü de bulunmakta.Örneğin Trevor Noah, Balmain’in çok basit ama bir o kadar etkili tasarım dokunuşuyla gecenin ‘’kutsanmış bedenler’inden biri olmuş!   Gecedeki bir diğer stil sahibi erkekse Chadwick Baseman. Açıkçası galadaki stilini en çok beğendiğim erkek oldu. Versace görüntüsüyle temaya büyük bir uyum sağlamış.   Met Gala 2018’e şöyle bir baktığımızda, öncelikle seçilen temanın çok yaratıcı olduğunu söylemeliyim. Her sene beklentiyi daha da yukarı taşıyan ve heyecanla beklenen bir etkinlik haline geldi. Yıllar sonra hala dönüp dönüp bakabileceğimiz birçok ikonik görüntü sergilendi. Kostümler uzun süre gündemde kalacak gibi görünüyor. Bakalım bir sonraki Met Gala’nın teması ne olacak ve katılımcılar bu temayı nasıl değerlendirecekler? Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Modalı günler!
Ayşe Katılmış ” Fashionziner New Author
Bu yazıdaki referanslar:
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Ayşe Katılmış

Herkese merhabalar! Ben Ayşe Katılmış. İlk yazımda öncelikle kendimden bahsedip biraz kendimi tanıtmak istiyorum. Ben kim miyim? Kısa bir özet geçecek olursam; ben, 13.01.1995 tarihinde –yani 22 yaşındayım- İstanbul’da doğdum ve büyüdüm, şuanda da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünde eğitim görmekteyim.

Ayşe Katılmış has 8 posts and counting. See all posts by Ayşe Katılmış

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir