Yaza Hazır Mısınız?

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
Baharın gelmesiyle kendini gösteren güneş, yazın hayalini kurduğumuz o güzel tatilleri hatırlattı bu kez de bize. Pek çoğumuz şimdiden tatil planlarını yapmaya başladı bile. Bazıları kültür turlarını tercih etse de, büyük bir çoğunluk için tatil denilince ilk akla gelen güney sahilleri ile deniz, kum, güneş üçlüsü. Tatil planımızı yaptıktan sonra biz kadınları en çok ilgilendiren ikinci en önemli şey ise tabiî ki deniz kenarında bulunurken giyeceğimiz mayolar ve bikiniler. Bu sezon tasarımlarıyla söz ettiren Milly, Dsuared2, Solid and Stripped, Mimi a La Mer gibi markalar ve Lisa Marie Fernandez gibi tasarımcılar öne çıkıyor. Mayo-bikini tercihi yaparken sezon trendleri ve son tasarımları iyi takip etmiş olmak seçim yaparken çok büyük kolaylık sağlıyor. İşte tüm sebeplerden dolayı sizler için 2018 mayo – bikini trendlerini hızlıca açıklıyorum. Keyifli okumalar…

Kol Detaylı Bikini Modelleri

2018 yazının en önemli eğilim gösterdiği tasarımlardan bir tanesi de volanlı hafif kol detayları taşıyan bikini modelleri. Bu küçük kol detayı tasarımlara gayet sevimli bir hava katmakla kalmıyor aynı zamanda yazın o enerjik tavrını da içinde barındırıyor.

MILLY SS 18 Swimwear

Markalar bikini tercih etmeyenleri de düşünmeyi ihmal etmemiş ve bikini kullanmayanlar için de hareketli kol detayları bulunan volanlı mayolar tasarlanmış.

Dantelli Düğmeli Mayo – Bikini Modelleri

Sezonun bir diğer kendinden bahsedecek parçası ise düğmeler ve tokalı kemerlerle bütünleştirilmiş mayolar. Popülerliği her alanda artan detaylar sizi bir adım öne taşıyacak ve göze çarpan dar şeritler, ip destekli tasarımlar da sahillerde gözlerin tüm gün sizin üzerinizde olmasını sağlayacak.

SOLID AND STRIPED SS 18 Swimwear

Tek Parça Mayo Modelleri

Plaj modasında zamansız parça nedir dersek kesinlikle alacağımız cevap tek parça mayolar olacaktır. Popülaritesini 20.yy ın ilk başından bu yana sürdüren mayolar çeşitli aksesuarlar eklenerek ya da baskılar uygulanarak günümüz modasına göre şekillenerek karşımıza çıkıyor.

SOLID AND STRIPED

MIMI A LA MER SS 18 Swimwear

Bikini Modelleri

Bir diğer vazgeçilmez model ise tartışılmaz bikiniler. Kısaca tarihçesinden de bahsedecek olursak, İkinci Dünya Savaşı’yla birlikte, kumaş kıtlığı da baş göstermeye başladı. Amerikalı ve Avrupalı kadınlar küçülen mayolar giymeye başladılar. 1946 yılında ise Fransız mühendis Louis Réard moda dünyasına bomba gibi düşen ilk iki parçalı mayoyu tasarladı. 1946 yılında ilk atom bombasının denendiği ada olarak bilinen “Bikini Adası” bu iki parçalı mayoya adını verdi. Bikiniyi ilk kez giyen ise, dönemin Paris’te meşhur dansçısı Micheline Bernardini oldu. Çok ses getiren bu olay da moda dünyasının bikinilerle tanışması için bir ilk oldu.

SOLID AND STRIPED SS 18 Swimwear

SOLID AND STRIPED / Dsquared2 SS 18 Swimwear

Sezonda çizgili modeller ve yaza damgasını vuracak blok renk kombinleri öne çıkıyor. Aynı zamanda bahar ve yaz aylarının olmazsa olmazı çiçek detayları baskı ve nakışla işlenerek adeta plajlarda her yerin çiçek açmasını sağlıyor. Size en uygun plaj kıyafeti seçimini yaparken sezon renklerini, kesim ve tasarımları göz önünde bulundurmak,  yaşınız, boy kilo orantınız ile vücut hatlarınıza en uygun tasarımı seçmek kendinizi daha öz güvenli hissetmenizi ve vücudunuzun çok daha iyi görünmesini sağlayacak. Ve en önemli bir diğer ayrıntı spor yapmayı da asla ihmal etmeyin. İyi tatiller !.. Bir dahaki yazıda görüşmek üzere, sizlere ışıl ışıl günler dilerim!..
Damla Rabia TÜZER ” Fashionziner New Author “
Bu yazıdaki referanslar Milly: www.mimialamer.com Dsuared2: www.dsquared2.com/us/women/swimwear Solid and Stripped: www.solidandstriped.com/ Mimi a La Mer:  www.mimialamer.com/campaign-ss2018/ Lisa Marie Fernandez: lisamariefernandez.com/collections/bikini
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir