GUCCI ‘DEN HAFIZALARA KAZINACAK OLAY YARATAN DEFİLE

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
GUCCI 21 Şubat 2018 tarihinde Sonbahar/ Kış ’18 koleksiyonunu tanıtmak için ‘Severed Heads ‘ defilesini Milona’da GUCCI HUB’ta daha önce yapılan tüm defileleri gölgede bırakacak bir defile düzenledi. Her yıl yaratıcı defile fikirleriyle karşımıza çıkan GUCCI bu defilesi ile her saniyesiyle görenleri şaşırttı ve dikkatleri bir an olsun defileden ayrılmayan izleyiciler için unutulmaz anlar yaşattı! Defilenin en dikkat çekici detaylarından biri ise mankenlerin ejderha ve kertenkele hatta kendi kopmuş kafalarını taşımaları oldu.

DAVETİYESİ ASLINDA ÇOK ŞEY ANLATIYORDU !

GUCCI davetiyesiyle bile fark yarattı. GUCCI ‘nin kreatif ve sanat direktörü Alessandro Michele, bizi bu sezonda şaşırtmaya hazırlanırken, merak seviyelerini bu dijital zamanlayacılı davetiyeyle katladı… Dijital zamanlayıcı görünümlü davetiyesiyle aslında defilesinin ilk sinyallerini de vermiş oldu. Hazırladığı bu turuncu davetiye görünürde pek anlam verilemese de defile hakkında çok şey anlatıyordu. Davetiye, kırmızı elektronik rakamlarla defile için geri sayım yaparken aynı zamanda uyarıyor: Ebeveynlerin dikkatine, müstehcen içerik!   Herons her zaman olduğu gibi koleksiyonu açıkladı, koleksiyon ‘post hümanizm’ ve ‘ultra doğal’ olarak tanımlandı. Defilenin ana ilham kaynağı,  Donna Haraway’in 1984’te hazırladığı insanların, hayvanların ve makinelerin sınırlarını sorgulayan bir makale olan A Cyborg Manifesto oldu. GUCCI ’nin açıklamasında, Donna Haraway’in sayborg manifestosuna gönderme yaparken, Fransız filozof Michel Foucault’nun, kişilerin normal veya anormal olarak kategorize edilmesini zorunlu kılan ikili toplum felsefesi üzerine alıntısını içeriyor. Podyumda ‘Kendi yaşamımızın Frankestein’ıyız.’ düşüncesiyle hareket edilmişti. Gösteri süresince ‘Bizler, ne olduğumuzu ve ne olmak istediğimizi bildiğimiz sürece varız.’ yazan notlar dağıtıldı.

PODYUM ORTAMI HEM MERAKLARI KATLADI HEM ŞOK YARATTI !

Alessandro Michele , salonu bir hastane ortamına dönüştürdü. Sedyeler , cerrahi ışıklandırmalar vb. her şey tamamdı ve mankenler ameliyat masalarının etrafında yürüdü.
  • İzleyiciler, hastanelerin bekleme odasını andıran sandalyelerde 
  • Duvarlar, hastane yeşiline boyalıydı.
  • Sahnenin ortasında operasyon yatakları vardı.
 

GUCCI’NİN KOLEKSİYONUNDA EN DİKKAT ÇEKENLER

  Defile de rengarenk maskeler mi dersiniz kaşlarını yok eden mankenler mi ?! Kendine III.gözü takan  mankeni de unutmadık tabi ! Her biri farklı bir akım yarattı.Aynı zamanda ‘sarıp sarmalama modası’ , ‘büyük gözlükler’ ve ‘büyük ceketler ’  80’lerden sonra geri dönecek gibi gösterdi bize bu defile. GUCCI defilesi sosyal medyada , bazı dinlere gönderme yapıldığı ve bazı mankenlerin giydirilişinin uygun olmadığı gerekçesiyle , tepki gördü hatta podyum ortasındaki ameliyat masasından daha rahatsız edici bulunduğu düşünülüyor. Bu yazıdaki referanslar: vogue.com
Irmak Kervan ” Shine like the Stars
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir