PANTONE SEÇTİ: “ULTRAVIOLET” 2018’İN RENGİ

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
Geçtiğimiz yılın rengi Pantone Renk Enstitüsü tarafından yeşil olarak belirlenmişti ve moda başta olmak üzere bir çok alanda bolca kullanılmıştı. 2017’nin sonlarına doğru ise 2018’in merakla beklenen trend rengini “ultraviyolet” olarak belirleyerek sezonun rengini moda severlerle paylaştı. Pantone Renk Enstitüsü geçtiğimiz yılın rengini belirlerken doğanın uyanışından ilham almıştı 2018 yılının rengi için ise kozmik dünya ve gelecekten ilham alıyor . Ünlü Enstitü ,  “Ultra VioleRGB Renk Kodu (95,75,139), Ultra Violet HEX/HTML Renk Kodu (5F4B8B)“,  olarak adlandırdığı mor ötesi rengini belirledi , renk hakkında  “Yaratıcılık ve hayal gücü gerektiren bir zamanda yaşıyoruz, “Pantone 18-3838 Ultra Violet, bilinçliliğimizi ve potansiyelimizi daha üst seviyeye çıkaran mavi tabanlı bir mor, adeta yerli bir yaratıcı ilham kaynağı” yorumunu yaptı. Pantone yılın rengini açıkladıktan sonra ultraviyole renginin farklı alanlarda nasıl kullanılabileceğine dair bilgilere de kendi sayfasında yer verip anlattı.

MODA DÜNYASINDA ULTRAVİYOLET RENGİ

Pist veya caddelerde Ultra Violet, hem erkek hem de kadın stilleri için bir tiyatro havası veren büyüleyici bir mor olarak yerini alacak. Ultraviyole rengi mavi ve kırmızının birleşiminden oluşan ve modaya özgü benzersiz renk kombinasyonlarına sahip bir renktir. Özellikle gece elbiselerinde kullanıldığında verdiği elegant hava, spor malzemelerinde kullanıldığında ise bir o kadar modern bir hal alır. Aksesuarlar, mücevher ve gözlüklerde Ultra Viyole, doğal taşlar, dokular ve çiçeklerin kombinasyonu ile kullanılabilir.

GRAFİK TASARIM VE PAKETLEMEDE ULTRAVİYOLET RENGİ

Ambalaj tasarımı gün geçtikçe daha da sofistike hale geldiğinden, Ultra Violet (mor ötesi) dokunduğu her şeyi sofistike hale getirerek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Ayrıca ultraviyole çok boyutlu bir algı yarattığından üç boyutlu görsel tasarımlarında oldukça işe yarar bir seçim. Özellikle lüks kategorisinde hizmet veren markalar için yapılan grafik tasarım işlerinde 2018 yılın rengi olan ultraviyole kullanımı ciddi avantajlar sağlayacaktır.

GÜZELLİK ÜRÜNLERİNDE ULTRAVİYOLET RENGİ

Ultra Violet özünde büyülü bir renk olarak düşünülebilir. Rengin kompleks ve derin yapısı, kombinasyonlar, karışımlar ve ombralar tarafından oluşturulan güzel görünümlere çok uygundur. Dudakların veya tırnakların üzerindeki tekil mat mor, cüzi bir uygunsuzluk ifadesi yaratırken, Ultra Viyole’deki yumuşakça harmanlanmış metalikler ve parlatıcılar, gözleri evrene açılan bir pencere haline getirir. Saçtaki mor tonları, cazibe stillerini yaratıcı ifade sembolü olarak yükseltmeye devam ediyor. Her güzellik ürünü için palette yerini alan Ultra Violet, diğer renkleri tamamlar ve karmaşıklık ve gizem katar.

EV DEKORASYONUNDA ULTRAVİYOLET RENGİ

Ultra Violet, iç mekanlarda standart bir odayı, olağanüstü kendini ifade eden bir odaya dönüştürebilir. Ev içerisinde dikkat çekmek istediğiniz eşya ve köşelere ultraviyole renginin büyüsünü kullanarak dikkati çekebilirsiniz. Ultra Violet, geleneksel, zarif veya beklenmedik bir cesaret olarak vücut bulabilir. Bu duygular arasındaki farklar ise kombinlerinizle kendini gösterecektir. Misafirperverlikte, Ultra Violet gibi mor tonu renklerin akılda kalıcılığı oldukça fazladır. Bu neden butik ve şık otellerde sıklıkla tercih edilir.

ÜNLÜLER CAMİYASINDA ULTRAVİYOLET RENGİ

Associated Press’e açıklama yapan Pressman’a bu rengi en iyi taşıyanın kim olduğu sorulduğunda Rihanna olarak cevap verdi: “Bu rengi düşündüğünüzde, Rihanna orijinalliği, yaratıcılığı ve ileri görüşlülüğü ile moru çok güzel bir şekilde özetliyor.”       Bu yazıdaki referanslar: pantone.com
Irmak Kervan ” Shine like the Stars
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir