Sezona Damga Vuran Ekose Trendi

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
Herkese merhaba! Ben Elçin Köse, Fashionziner ekibinin yeni blog yazarlarından biriyim. İlk yazıma başlamadan önce size kendimi tanıtmak isterim. 6 Ağustos 1996 tarihinde İzmir’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Okulumun yanı sıra farklı aktiviteler yapmayı ve denemeyi seviyorum. Yaklaşık iki yıldır okçuluk sporuyla ilgileniyorum ve İTÜ Okçuluk Takımı bünyesinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde okçuluk yarışmalarına katılıyorum. Öğrencilik hayatımın bir bölümünde yoga ile de yakından ilgilendim ve eskisi kadar sık olmasa da hala yapmaktan keyif alıyorum.      İlgi alanlarımdan bahsedecek olursam, fotoğraf çekmek ve çekilmek en büyük hobilerim arasında. Sanata ve sanat tarihine de ilgi duyuyor, küçük yaşlardan beri resim yapıyorum. Renklerin duygular üzerindeki etkilerine inanırım ve bunu tablolarla yansıtabilmek her zaman en büyük zevklerimden biri olmuştur. Resme olan ilgimi modayla da bağdaştırırım ve giydiğim kıyafetlerin de ruh halimi birebir yansıttığını düşünürüm. Bu düşüncem sayesinde günlük hayatımda da kendime özgü bir tarz yarattığım fark edilir. Bana göre insanların seçtiği parçalar ve oluşturduğu kombinler aslında karakterlerini ve duygularını temsil ediyor. İşte bu yüzden moda, benim hayatımın önemli bir kısmını kaplıyor. Bu fikrimi çeşitli konularla sizlere de aktarabilmek öncelikli görevim aslında.      Tecrübe ve görüşlerimi, ilgi alanlarımla harmanlayarak size en samimi şekilde sunabilmeyi ümit ediyorum. Bundan böyle bu platform aracılığıyla sizinle farklı içeriklerle ilgili fikir ve bilgilerimi paylaşabilmek, benim için çok keyif verici olacak. Umarım siz de okurken keyif alır ve yazdığım içeriklerden faydalanabilirsiniz. Şimdi ilk yazımla sizi baş başa bırakıyorum. Gelecek yazılarımda görüşmek üzere, iyi okumalar!

Sezona Damga Vuran Ekose Trendi

   

      2017 Sonbahar/Kış koleksiyonlarına damgasını vuran ekose deseni, kombinlerimizin en kullanışlı parçalarından biri oldu. Ekoseler dolapların klasik deseni olsa da her sezon karşımıza çıkan farklı yorumlarıyla birlikte oldukça modern bir görünüm sergiliyor. Bu kış ise başta ceketlerde olmakla birlikte ekose desene elbise, pantolon ve eteklerde de sık sık rastladık.

 

          

 

    Benim tercihim her zaman spor ve şık olabilmek. Spor ayakkabı, kot pantolon ve sade t-shirtlerle kolay bir şekilde kombinleyebildiğiniz ekose ceketler ile şıklığınızdan ödün vermeyerek rahat bir gün geçirebilirsiniz.

 

   

     Ekose ceket ile oluşturduğunuz spor görünümün yanı sıra stilinize maskülen bir hava da katabilirsiniz. Maskülen tarzı seven kadınların tercihi olan ekose takımlar iş toplantı ve davetlerinin de vazgeçilmez parçası. Topuklu ayakkabılar, botlar ve çeşitli aksesuarlar ile birlikte bu tarzı oluşturabilir, ekose desenini büyüleyici kılabilirsiniz.

         

     Erkek modası detaylarında da gördüğümüz ekose desen genci yaşlısı demeden herkesin rahatlıkla giyebileceği formlarıyla gardırobumuzda önemli bir yer kaplıyor. Kışın özellikle kabanlarda sık sık rastladığımız ekose desenler, 2018 ilkbahar sezonunda da hala sokak stilinin önemli parçalarından olmaya devam ediyor.

     

      Kolayca kombinlenebilen ve son zamanların en trend olan ekose deseni için dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise; karelerin büyüklüğü ve çizgilerin kalınlığı. Desenin içindeki yatay ve dikey çizgilerden dikey olanın koyu renk olmasına özen gösterin. Aksi takdirde yatay çizgilerin koyu renk olması sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir. Ekose desen için tercih ettiğiniz karelerin büyüklüğü de oldukça kritik. Olduğunuzdan daha kilolu görünmemek adına küçük kareleri ve ince çizgileri tercih etmekte fayda var.

      

        Farklı desenleri bir araya getirmek cesaret ister ve bu tarz desenler doğru bir şekilde kullanılmadığında riskli olduğundan genelde tercih edilmez. Fakat karmaşık desenler sade parçalarla dengelendiğinde ise güzel görünmemeniz için hiçbir sebep kalmaz, aksine kendinize özgün bir tarz yaratabilir ve şıklığınızla etrafınızı kasıp kavurabilirsiniz!

     Bir sonraki yazıda görüşmek dileğimle. Renkli kalın!

  Elçin Köse “Fashionziner New Author”
Bu yazıdaki referanslar: buseterim.com.tr/moda/sezonun-trendi-ekose-nasil-kombinlenir/3613
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
 
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Elçin Köse

Herkese merhaba! Ben Elçin Köse, Fashionziner ekibinin blog yazarları arasında yer alıyorum. 6 Ağustos 1996 tarihinde İzmir’de doğdum. İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliğinden mezun oldum. Bir tekstil firmasında sürdürülebilirlik, sürdürülebilir tasarımlar, yaşam döngüsü analizleri, karbon ve su ayak izi hesaplama konularında çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Üniversite hayatımda yaklaşık 3 yıl okçuluk sporuyla ilgilendim ve İTÜ Okçuluk Takımı bünyesinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde okçuluk yarışmalarına katıldım. Aynı zamanda yoga, seramik ve resim ile yakından ilgileniyorum. Sanata ve sanat tarihine de ilgi duyuyor, küçük yaşlardan beri resim yapıyorum. Renklerin duygular üzerindeki etkilerine inanırım ve bunu tablolarla yansıtabilmek her zaman en büyük zevklerimden biri olmuştur. Resime ve renklere olan ilgimi modayla da bağdaştırırım ve seçtiğim kıyafetlerin de ruh halimi birebir yansıttığını düşünürüm. Bu düşüncem sayesinde günlük hayatımda da kendime özgü bir tarz yarattığım fark edilir. Bana göre insanların kendi stiline göre oluşturduğu kombinler aslında karakter ve duygularını temsil ediyor. İşte bu yüzden moda, benim hayatımın önemli bir kısmını kaplıyor. Seçimlerimde özellikle alışveriş yaparken bilinçli tüketim, uzun süre kullanabileceğimiz sürdürülebilir parçaları tercih ediyor olmak da önceliğim. Bu platform aracılığıyla tecrübe, görüş, mühendislik bilgilerimi moda çerçevesinde sizlere en samimi şekilde sunmak benim için çok keyifli. Umarım yazdığım içeriklerle sizlere ilham olabilirim!

Elçin Köse has 13 posts and counting. See all posts by Elçin Köse

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir