2018 İLKBAHAR/YAZ MODASI

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

“BANA BİRAZ RENK VER”

Kışın kasvetiyle siyahlara sarılıp, rafa kaldırdığımız renkleri çıkarma vakti! Bahar aylarının gelişiyle renklenen dünyamızın etkilerini kıyafetlerde de görüyoruz bu sezon. Yeri değişmeyen Cheryy Tomato (kırmızı), enerjisiyle patlatan Orange (turuncu),sıcaklık veren çarpıcı Lime punch (sarı), zenginliğin ve büyünün rengi Ultra Violet (mor), özgünlüğü ruhunuzun derinliklerinde hissettiren Little Boy Blue (uçuk mavi) ve hiç süphesiz ki mavi tonlarını da içinde barındıran Arcadia (yeşil) 2018 İlkbaharının vazgeçilmez renkleri olacak gibi görünüyor. Tüm bunların yanında size kendinizi masum bir prenses gibi hissettirecek olan Almost Mauve (leylak beyazı), Pink Lavender (lavanta) gibi pastel tonları da unutulmamış. Bu trend renkleri maksimum iki parça ile kombinlemeniz gerektiğini unutmayın. İsterseniz tepen tırnağa bir takım elbise içinde ya da çok beğendiğiniz bir elbiseyle.. İlham kaynağınız renklerin gücü olsun!

London Fashion Week

Calvin Klein

“ESKİLER GERİ DÖNÜYOR”

Anvelop etek

Uzatın ellerinizi dolabınızın derinliklerine ve bir bakın. Mutlaka bir tane anvelop etek bulacaksınızdır. Sizde olmasa bile annenizde muhakkak vardır.  Bu sezon mağazalarda daha çok göreceğimizin sinyallerini  2017 Yaz sezonunda almıştık. 2018 İlkbahar/Yaz sezonunun başarılı parçalarını tasarlayan Kenzo, Peter Pılotto ve Forever New olsa gerek. Günlük hayatta ve işte rahatlıkla kullanabileceğimiz bu etekleri basic parçalarla tamamlamak bizlere daha modern bir görünüm katacaktır.

Peter Pılotto

Patchwork

Dostu da düşmanı da çok olan bu bohem tarz  Valentino, Anna Sui ve Altuzarra’yı bile ortak paydada buluşturabilmiş güçlü parçalardan oluşmaktadır. Bu sezon daha çok ceket ve elbiselerde karşımıza çıkan patchwork giy-çık tarzıyla hayat kurtarmaya biraz daha devam edecek gibi..

Zara

Püskül ve Puantiye

Her sezon bir yerden de olsa kendini göstererek ortalıktan hiçbir zaman tam olarak kaybolmamaları trend olmasa bile rahatlıkla giymemizi sağlıyor. Fakat bu sezon işler biraz daha daha cool. Püskül sevmeyenlere tavsiyem; star parçanızda olmasa bile küpelerinizde, tşörtünüzün kenarında ya da çantanızda kullanmanız. Malum Celine ve Bottega Veneta gibi markalar bile kullanmışken karşı koymak oldukça zor. Yanlış kullanımda sizi demode gösterecek sevgili parçamız puantiye size bu sezon sadece siyah beyazın asilliğinde sınırlı kalmayıp; mavi,kırmızı gibi farklı renklerde de karşımıza çıkıyor.

    Paris Moda Haftası/Balmain    Celine, Loewe,Bottega Veneta

Kalem Etekler

Bir süredir gözardı edip rafa kaldırdığımız kalem etek modası geri döndü! Sezonlardır metalik,pileli,mini eteklerin gölgesinde kalarak unuttuğumuz kalem etekler 2018 trednlerinin ilk sırasında olmayı başardı. Kalem eteği doğru kombinlemek için risk almanız gerektiğini unutmayın. Bu sezon iş kadını tarzı kalem etek üstü bluzler,gömlekler hoop çöpte!

Çizgiler

“Olsun ya dikine çizgiler zayıf gösteriyor” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, sevinebiliriz! Bu sezon çoğu defilede özellikle New York moda haftasında kalın,ince, çok,az çizgiler dikkat çekiyordu. Renkli ve paralel çizgiler.  2018 Bahar ve Yaz koleksiyonlarında çizgili pantolonlar,elbiseler ve blazerlar ile sık sık karşılaşacağız demektir.

New York Fashion Week

Kare Deseni

Bu sezon renkli ve nostaljik yapıda karşımıza çıkan bir kare modasıyla karşı karşıyayız. Desenlerin formatı,kumaşların yapısı değişse de karenin kıyafetlerimizdeki etkisi yadsınamaz. Sezonlardır değişen moda algısına takılmadan varlığını devam ettirse de bu sezon pek gözde olacağı kesin!

Bershka

Takımlar

Bazen vaktim yok çıkmam lazım bazen rahat bir şeyler istiyorum bazense kafam karışık kombin yapamıyorumların kurtarıcısı!  Geçen sezon başlayan takım trendi yaz sezonunda da ‘renklerle’ devam ediyor. Favori renginizi kapın ve risk almadan gezmenin keyfini çıkarın.

Paris Fashion Week Zara

Vazgeçilmez Çiçek

Ne desem bilemedim.. Fazla söze gerek var mı? Hemen hemen her sezon karşımıza çıkan çiçek deseni klişesi -özellikle 2017 Sonbahar/Kış- bu sezonda bizi kendinden mahrum bırakmadı. Sıkıldık mı? Evet sıkıldık ama bir hayli alıştık kendilerine. Bu sezon daha büyük bir formda karşımıza çıkıyor. Bazı parçalarda bizleri korkunç demode gösterse de sevimli,güzel olabildiğini de inkar edemeyeceğim.

Paris Fashion week  Stradivarius

HM

Bel Çantaları           

Kimine göre korkunç kimine göre kurtarıcı! Bana göre ise kurtarıcı.. Ben bu kadar malzemeyi o çantalara sığdıramam ki, kullansak mı?, kullanmasak mı?, acaba trend olacak mı? derken Bel çantaları trendler listesindeki yerini çoktan sağlamlaştırdı.Hatta altın çağını yaşıyor Sportif, minimalist ve feminen. Kısaca tüm stillere uygun olarak kullanabileceğimiz bel çantalarından önümüzdeki sezon – bu sezon da- kurtuluş yok. Estetik bir kaygı gütmeden gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir parça fakat çeşitliliğin tadını çıkarırken kullanacağınız modeli iyice araştırın..

Gucci Nıke

Ugly Sneaker

Gümbür gümbür gelen bir trendle sonlandırıyorum yazımı. “Çirkin Snekar”  Bu ayakkabıların coolluğu çirkinliğinden gelyor arkadaşlar. Dünyaca ünlü Lous Vuitton, Balenciaga, Alexander McQueen, Balmain, Prada gibi markaların satışa sunduğu ve Bella Hadid, Chiara Ferragni, Rihanna gibi stil ikonlarının ayağından çıkarmadığı bu ayakkabılar daha çok karşımızda olacak. Görünüş itibariyle her ne kadar çirkin bulsak da ayakkabının rahatlığı her şeyi gölgede bırakıyor.

Balanciaga Louis Vuitton
Dilara Koloğlu “Moda ruhunda, sen daima parla”
Bu yazıdaki referanslar:
 
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir