YUXA [SPOTLIGHT]

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?
Endüstri ürünleri tasarımcısı, grafik tasarımcı ve illustrator Leman Köksal, YUXA adını verdiği tasarımını sandalet kullanıcılarının beğenisine sundu. YUXA ismini bir efsaneden alıyor. Efsanevi bir yılan olan Shape Shifter. Popüler inançlara göre, her 100 yılda YUXA’ya dönüşüyor. YUXA masallarda; güzel, gizemli genç bir kız olarak tanımlanıyor. Adından da anlaşılacağı gibi, YUXA şekil değiştiren bir ürün. Leman Köksal YUXA’yı, sürekli hareket halinde olan, hareket halinde iken de şık olmayı isteyen çağdaş kadınlar için tasarlamış. Kadınlar gerek iş, gerek aile gerekse eğlence ortamında şık olmak isterler. Ve iş gereği sürekli hareket ederler. YUXA çok az yer kapladığı için, farklı stillerde ayakkabılarınızı kolayca yanınızda taşımanıza imkan veriyor. YUXA bir flipflop veya sandal olarak kullanılabiliyor. Moda ve stillerin hızla değiştiği günümüzde, istediğiniz her yeni ayakkabıyı satın almak bütçeleri oldukça zorluyor. YUXA  bu soruna da bir çözüm sunuyor. Her kıyafeti eşleştirmek için birden fazla ayakkabı veya el çantası satın almak yerine, istediğiniz aksesuarları satın almanız ve sahip olduğunuz ayakkabı tabanı ve çanta tabanıyla birleştirmeniz yeterlidir.
via GIPHY Leman Köksal bu tasarımı ile çevre dostu olmayı da hedeflemiş. Kullandığı malzemeler konusunda çok seçici davranmış. Örneğin, hayvan derisine en iyi doğal alternatif olarak kabul edilen mantarı kullanmayı tercih etmiş. Geri dönüştürülemeyen kâğıt ve kumaşları, PVC ile birleştirerek ve bazı modellerin tabanlarında kullanmış.  YUXA için özel bir ambalaj tasarlayarak, ambalaj atıkları da ortadan kaldırmayı hedeflemiş. YUXA, farklı durumlar için farklı aksesuarlara sahiptir (gece kıyafeti, günlük kullanım, plaj kıyafeti, kulüp, iddialı…). Tarzınıza uyan bir aksesuar her zaman bulabilirsiniz. Çoğu modelde suya dayanıklı malzemeler kullanılır, böylece plaj veya havuz kenarlarında da YUXA’yı rahatça kullanabilirsiniz. YUXA’nın çantaları aynı zamanda standart tabletleri taşımak için de kullanılacak şekilde tasarlanmıştır.
via GIPHY Özetle YUXA; zarafet, uyum, estetik, kullanışlılık, çeşitlilik, çevre duyarlılığı ve ekonomiklik gibi pek çok ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanmış. ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünü bitirdikten sonra Türkiye’nin en büyük reklam ajanslarında Sanat Yönetmeni (Art Directör) olarak çalışan ve tasarım konusunda dünyanın en önemli okullarından DOMUS ACADEMY’de yüksek Lisansını tamamlayan Leman Handan Köksal’ın çok konuşulacağına inandığımız yeni ürünü YUXA’nın ön satışı,  İNDİEGOGO’da aşağıdaki linkten başladı.
Bu yazıdaki referanslar: indiegogo.com/projects/yuxa-flip-flop-to-sandals-your-convertible-shoes-diy#/
Fashionziner Yazı Ekibi 2018
Subscribe our YouTube Channel!
Follow us on Instagram!
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Fashionziner

Fashion Magaziner Portal

Fashionziner has 99 posts and counting. See all posts by Fashionziner

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir