Dolce & Gabbana bu yıl Palermo’yu seçti

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Dolce & Gabbana bu yıl Palermo’yu seçti

Dolce & Gabbana, bu yıl haute couture 2017/18 sonbahar-kış koleksiyonun tanıtımı için, Stefano Gabbana ve Domenico Dolce için büyük önem taşıyan Sicilya adasının Palermo şehrini seçti. 4 gün boyunca görkemli defilelerde Palermo’nun en güzel mekanları D&G podyumu olarak kullanıldı. D&G bu yıl Milano tasarım haftası için de Sicilya (Sicily is my love) temasını kullanmıştı.

İlk haute couture koleksiyonunu 2012’de kuran D&G; kadın koleksiyonu “Alta Moda” , erkek koleksiyonu “Alta Sartoria”, takı koleksiyonu “Alta Gioielleria” olarak adlandırılan tasarımlarını sergilemek için her yıl İtalya’nın farklı bir şehrini seçiyor ve aynı zamanda o şehirde bu ürünlerle bir pop-up store kuruluyor. Bu şehirler koleksiyona ilham verirken aynı zamanda o şehrin dünyaya tanıtılmasında önemli katkı sağlanıyor. Geçtiğimiz yıl bu defileler Napoli kentinde gerçekleştirilmişti.

Defileler 6 temmuz perşembe akşamı, Palazzo Gagni’de kadın takı koleksiyonunun tanıtımıyla başladı, ardından açılış yemeği ve canlı müzik ile geç saatlere kadar devam etti. Açılışa Brad Pitt, Robert De Niro, George Clooney and Madonna gibi isimlerin de arasında olduğu 400 VIP konuk katıldı. 7 temmuz cuma günü, erkek takı koleksiyonu tanıtıldı.D&G bu yıl ilk defa erkek takı koleksiyonu oluşturdu. Ardından en çok ilgi çeken defile olan kadın koleksiyonunun tanıtımı Piazza Pretoria’da yapıldı. 8 temmuzda erkek koleksiyonu Monreale’de yapılan defileyle tanıtıldı. 9 temmuz pazar günü ise Trabia’da kapanış defilesi gerçekleştirildi. 4 gün boyunca süren görkemli gösterilerle Palermo biranda dünyanın moda merkezlerinden biri haline geldi. Koleksiyonların bulunduğu pop-up store ise Tonnara Florio’da açıldı. Koleksiyon tanımlarını ilk açılış parçası üzerinde Lampedusa’nın Leopar romanından bir alıntı bulunan, göz alıcı ipek bir elbiseydi. Elbisenin üzerindeki leopar deseni Palazzo Gagni’nin yer döşemesinden alınmıştı. Bu parçada olduğu gibi koleksiyonun devamında da Sicilya’nın mimari, tarihi ve folkloründen esintiler vardı. Özellikle Palermo’nun Ortadoğu, Arap, İspanyol, Afrika tarihinden gelen kültürel zenginliklerinin etkileri koleksiyonda hissediliyordu. Domenico Dolce ise koleksiyon hakkında şöyle diyor: “ Bu tören, bu koleksiyon bizim için bir eve dönüş. Bugüne kadar tutkuyla yaptığımız herşeyin özetini bu koleksiyonda bulacaksınız.Aristokrasi ve insanlar, sanat ve pazar, azizler ve askerler. Bunların hepsi biz kimiz, kimdik; neleri sevdik, seviyoruz anlatıyor. Bu bizim için muhteşem bir testti ve yaşamımızın kanıtıydı. “
Dilara Dağlı ” Fashionziner New Author “
Bu yazıdaki referanslar Fotoğraflar: instagram.com/dolcegabbana/
 
Tüm medya mecralarımızı takip etmeyi unutmayınız. Share Now:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir